Zaterdag 8 september 2018: James Walker, Youri Lentjes en Josephine Zwaan

8 september 2018:    James Walker, Youri Lentjes en Josephine Zwaan

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €13 in de voorverkoop ( €16 aan de kassa )

foto: Ian Wallman

De Engelse singer / songwriter James Walker is een introspectieve, intelligente en boeiende artiest die liedjes zingt over liefde, verlies en genezing.
Na uitvoerig door Europa getoerd te hebben als pianist, co-schrijver en medewerker voor Adam Barnes, richtte James zijn aandacht op het creëren van zijn eigen werk, op basis van zijn ervaringen met liefde en liefdesverdriet, op het vinden van identiteit binnen de LGBT + gemeenschap,  en op herstel en rehabilitatie van een zeldzame hartaandoening.
Zijn debuutalbum ‘English Bones’ werd in oktober dit jaar uitgebracht. Het is een verzameling nummers die James de afgelopen anderhalf jaar heeft gemaakt. Ze gaan over problemen met identiteit, nostalgie en stalkers van beroemdheden.
Geïnspireerd door artiesten als Conor Oberst, The Weepies en Damien Rice, maar met invloeden van emo/post-rockbands als Foxing, Pavement & Tigers Jaw, heeft James het afgelopen jaar meer dan 200 shows gespeeld in het Verenigd Koninkrijk, de EU en de VS.

Josephine Zwaan schrijft Nederlandstalige liedjes over het hedendaagse leven. Met haar warme, heldere stem zingt zij niet alleen over de liefde, die vaker wel dan niet ingewikkeld is. Ook bespreekt zij de overvloed aan keuzes, de drang om alles te begrijpen, en de bijbehorende ongeduldigheid die onze tijd kenmerken. Dit doet zij op een intieme en persoonlijke wijze, zodat je je er ongetwijfeld in zult herkennen.
In 2014 betoverde Josephine Zwaan de jury van De Beste Singer-Songwriter van Nederland en belandde zij samen met vijf andere singer-songwriters in de finale. Dit jaar brengt zij haar debuutalbum 1/4 uit.

Youri Lentjes

foto: Iwan De Brabander

Youri Lentjes komt over als een rustige, bescheiden jongen. Wel met prachtige rauwe stem. Hij speelde al op het Madness festival in Ameland en hij was de support act van Mark Lotterman. Momenteel is naast muziek zijn vriendin Dominique het belangrijkste in zijn leven. “Ik zat voorheen erg in de knoop met mezelf en zij en haar familie hebben me geholpen weer uit dit dal te komen. Ik weet nu wat de zin van het leven is, voor mij is dat Dominique.” Zijn auditienummer ‘Nowhere’ gaat over het moment dat het lijkt alsof je nergens heen gaat in je leven. Over tien jaar hoopt Youri zoveel mogelijk mensen te hebben bereikt met zijn muziek. “Ook om te bewijzen dat leven voor de muziek of kunst geen utopie is en veel belangrijker is dan dat er vaak gedacht wordt.”