Dinsdag 17 juli (Vierdaagsefeesten): Tangarine

17 juli 2018:   Tangarine

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €20

Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Hun nieuwe album ‘There and Back’ bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De plaat loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek. De opnames vonden eerder dit jaar plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona.

Calexico-voormannen John Convertino en Joey Burns vormen op ‘There and Back’ de ritmesectie van Tangarine. „Certain people decide to be songwriters, but these guys just have to write songs”, zei drummer Convertino over de broers. Die uitspraak deed hij in een gesprek met Jeroen Willems, die een documentaire over de opnames heeft gemaakt. Convertino: „If you have songs that are so complete and so natural, it’s easy to play to.” Ook Joey Burns roemt de broers: “They are very talented as songwriters, singers and performers.” Convertino en Burns spelen mee tijdens de albumpresentatie begin oktober in concertzaal Tivoli in Utrecht.

Begin 2017 gingen ze de theaters in met de show ‘From Tucson with Songs’. Tijdens deze avonden putten Arnout en Sander uit de muziek van hun nieuwste album en vertellen ze over de totstandkoming ervan. Ze maakten namelijk een uitvoerige road trip door de Verenigde Staten: van de gekte in New York naar de armoede in Chicago tot de woestijnpracht in Texas. Ze wilden ontsnappen aan de hectiek in Nederland en de basis terugvinden van hun muzikale bestaan: de eenvoud van twee stemmen en twee gitaren.

Het album ‘There and Back’ is de opvolger van ‘Move on’, dat in augustus 2014 werd uitgebracht. Dit optimistische, beatlesque folkalbum was de tweede plaat die ze uitbrachten bij platenlabel Excelsior Recordings. Vanaf dat najaar stond Tangarine bovendien in tientallen volle theaters met hun show ‘In Stereo’, waarin ze vertelden en zongen over hun bestaan als eeneiïge maar altijd strijd voerende broers.

In 2013 was Tangarine landelijk doorgebroken. Dit gebeurde dankzij hun veelgeprezen, introspectieve album ‘Seek and Sigh’. Dit was hun eerste plaat, na vier in eigen beheer, die uitkwam bij het platenlabel Excelsior. In de slipstream van dit album werden ze de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door en deden ze een uitverkochte clubtour en veel optredens op grote festivals.