Zaterdag 14 juli (Vierdaagsefeesten): AlascA

14 juli 2018:   AlascA

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €20

AlascA  is een Nederlandse band bestaande uit Frank Bond, Ferdinand Jonk en Louis van Sinderen. De band speelt Engelstalige indie-folkmuziek.

In 2010 stond de band in de finale van Grote Prijs van Nederland en in november van hetzelfde jaar werd de single ‘Politics’ uitgegeven, geproduceerd door producer Alan Branch. In dezelfde periode werd AlascA’s nummer Icarus gebruikt door het Japanse elektronicabedrijf Toshiba in de promotievideo voor haar nieuwe netbooks.

Debuutalbum ‘Actors and Liars’, dat ook geproduceerd werd door Alan Branch werd uitgegeven op 17 februari 2012 en werd door de pers en muziekcritici lovend ontvangen. Zo noemde muziekprofessor Leo Blokhuis de band “De muzikale belofte van 2012”. De eerste week na release kwam het album binnen op 9 in de Nederlandse albumcharts en de 6 weken daarna bleef het in de top 60. Alle artwork voor de singles, en het album van AlascA werd geleverd door Koos Breukel.

In 2013 stond AlascA op Eurosonic Noorderslag in Groningen en in maart van dat jaar werd de band uitgeroepen tot Radio Talent op Radio 2. Diezelfde maand bracht AlascA het debuutalbum ‘Actors and Liars’ in Engeland uit. In februari van 2015 gaf de band haar tweede album ‘Prospero’ uit.

Prospero’ werd geproduceerd door de band zelf en uitgegeven in maart van 2015. Het album is los gebaseerd op het toneelstuk The Tempest van William Shakespeare. Voor het album verwerkten de bandleden de invloeden van countrymuziek en Ennio Morricone in hun sound. Evenals Actors and Liars ontving dit tweede album lovende recensies. Zo waardeerde Menno Pot van de Volkskrant Prospero met vier sterren en omschreef het album als “een rijk en veelkleurig rootsalbum”.

Vanaf de zomer van 2016 werken de leden in de studio aan hun derde album dat gepland staat voor 2018.