Zaterdag 14 juli (Vierdaagsefeesten): AlascA

14 juli 2018:   AlascA

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €17

AlascA  is een Nederlandse band bestaande uit Frank Bond, Ferdinand Jonk en Louis van Sinderen. De band speelt Engelstalige indie-folkmuziek.

In 2010 stond de band in de finale van Grote Prijs van Nederland en in november van hetzelfde jaar werd de single ‘Politics’ uitgegeven, geproduceerd door producer Alan Branch. In dezelfde periode werd AlascA’s nummer Icarus gebruikt door het Japanse elektronicabedrijf Toshiba in de promotievideo voor haar nieuwe netbooks.

AlascA kan met recht worden gezien als een van Nederlands best bewaarde geheimen. De eerste twee albums van de indieband, het folky debuut “Actors & Liars” uit 2012 en het meer rammelende door Ennio Morricone geïnspireerde “Prospero” uit 2015 ontvingen unanieme lof in zowel binnen- als buitenland. Singles van beide albums kregen airplay op BBC2, BBC6 en Radio 2, de band was herhaaldelijk te gast bij De Wereld Draait Door, werd uitgelicht in de BNN/Vara documentaire “Het Andere Geluid van Volendam” en speelde naast vele clubshows in Nederland (van Tivoli, Vera en Melkweg tot aan de grote zaal van Paradiso) meerdere tours in Duitsland, Italië én Engeland (van Deershed Festival tot aan een support voor niemand minder dan Sinéad O’ Connor in the Sage, Gateshead).
Nu is het tijd voor het derde deel in AlascA’s trilogie: “Plea for Peace”. De band heeft zichzelf opnieuw uitgedaagd om qua sound, vibes en uitstraling vriend en vijand te verrassen. De ambitie: een van de meest catchy albums van de jaren ’10 te maken met een rauwe attitude die het beste van de jaren ’60, ’90 en nu samenbrengt. Live is de band energieker en vuiger dan ooit en vastberaden haar naam te vestigen bij een groter publiek.