Zaterdag 5 Mei 2018: Eugene Ruffolo

      Geen reacties op Zaterdag 5 Mei 2018: Eugene Ruffolo

 

5 mei 2018:    Eugene Ruffolo

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €15 in de voorverkoop ( €18 aan de kassa  )

De New Yorkse singer / songwriter Eugene Ruffolo werkt hard aan zijn zevende studio-opname, een CD met Italiaanse liederen, die zowel zijn afkomst als zijn liefde voor mediterrane folk en populaire muziek toont.

Ruffolo’s vijf eerder opgenomen originele cd’s zijn wereldwijd uitgebracht en wereldwijd lovend ontvangen. Zijn debuut ‘A Fool For Every Season’, geproduceerd door Grammy-winnende producers Ben Wisch en John Leventhal, werd opgenomen door For Life Records, Japans grootste indie-label, en ontving lovende recensies in zowel de Verenigde Staten als in Europa, waar het door Rolling Stone geprezen werd als “een CD die vrouwen beslist overal zal behagen!” Het Duitse audiofiele “Audio Magazine” noemde het “een juweel van folk”. Zijn volgende twee cd’s, “When We Were Kings” en “The Hardest Easy”, beide opgenomen in Amerika, werden onafhankelijk uitgegeven in de Verenigde Staten en gedistribueerd in heel Europa door Rounder Records. Dit werd gevolgd door drie ongerepte opnames geproduceerd en uitgebracht door het Duitse toplectuele label, Stockfisch Records.
Als productief en oprecht persoonlijk schrijver heeft hij de eerste prijs gewonnen in zowel de prestigieuze Telluride Bluegrass- en Merlefest-songwritingwedstrijden. Vorig jaar ontving hij een prijs van de Public Domain Foundation (gemaakt door Paul Stookey van Peter, Paul en Mary) voor het schrijven van een van de meest opvallende nummers met betrekking tot maatschappelijk belang en verandering. Eugene toert regelmatig in de Verenigde Staten en Europa rond om zijn opnamen te ondersteunen.
Naast zijn originele muziek, hebben Eugene’s unieke vocale talenten hem tot een favoriet van vele prominente kunstenaars gemaakt, met wie hij het podium heeft gedeeld. Zowel in de studio als tijdens live-optredens heeft hij gewerkt met uiteenlopende artiesten zoals Garth Brooks, Tony Bennett, Kenny Loggins, David Wilcox, Run DMC, Mary Chapin Carpenter, Lori Lieberman, Spyro Gyra, Cheryl Wheeler en Livingston Taylor om er maar eens een paar te noemen.
Zoals veel muzikanten die hun brood verdienen in de competitieve wereld van de muziek, is Eugene van veel markte thuis en werkt vaak “achter de schermen”. In de loop van zijn gevarieerde carrière heeft hij geschreven, geproduceerd en gezongen op honderden radio- en televisiecommercials. Hij was de solostem van 43 nationale televisiespots en won een Clio-prijs voor de eerste commercial die hij ooit componeerde.
Ruffolo heeft meegewerkt aan de opgenomen musical shows zoals Saturday Night Live en The David Letterman show. Een eerste-call-studiozanger – zijn stem is te horen op talloze Hollywood-soundtracks, waaronder The Stepford Wives, Mission to Mars, Radioland Murders, The Hudsucker Proxy, The Corpse Bride, Ameila en, meest recent, Rum Diary van Johnny Depp. Hij heeft gewerkt met de beroemde componist en regisseurs Ennio Morricone, George Lucas en Brian DePalma.

Een van de passies van Eugene is het werken met kinderen. Hij was drie keer winnaar van de felbegeerde Parent’s Choice Award en maakte deel uit van verschillende succesvolle kindermuziekprojecten, waaronder de reeks kinderopnamen van het McClanhan Book Company en verschillende Berlitz-producties voor kinderen over de hele wereld. Zijn werk over “Teddy Bear Tunes” leverde hem lovende kritieken op, en zijn betrokkenheid bij de serie Ellipsis Arts-opnamen van wereldmuziekkinderen heeft wereldwijd kinderen bereikt. Eugene blijft ook actief in zijn favoriete liefdadigheidsinstelling – The Songs of Love Foundation – die gepersonaliseerde liedjes voor terminaal zieke kinderen maakt. Vorig jaar schreef, registreerde en produceerde Eugene 115 liedjes voor kinderen in nood in het hele land.