Zaterdag 7 april 2018: Kirsty McGee samen met Matt Hill

7 april 2018:   Kirsty McGee samen met Matt Hill

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €13 in de voorverkoop ( €16 aan de kassa )

Ergens tussen Jazz, folk, gospel en Americana is er een muziekgebied zonder naam. Met de aandacht van een cartograaf voor detail, heeft Kirsty McGee – een dwalend buitenbeentje en betoverende live-artiest, met een stem waarvan wordt gezegd dat hij de textuur van rook en fluweel heeft – de afgelopen vijftien jaar en zeven albums gebruikt om haar plek in die wereld in kaart te brengen, zoekend naar de gemeenschappelijke oorsprong van het lied.

McGee’s productie probeert een vraatzuchtige muzikale nieuwsgierigheid te bevredigen, die haar langs de watermeloenverkopers van Odessa, Oekraïne, tot aan The Bluebird Cafe in Nashville en het grove, hete zand van de Mojave-woestijn heeft geleid. Haar stille revolutie heeft haar nationale ‘airplay’ gebracht, meer dan een decennium lang toeren, een lijst met radioprogramma’s en sessies, plus meerdere prijzen en nominaties.

 

Singer-songwriter en verteller Matt Hill (werkt onder de naam ‘Quiet Loner’).

Door een combinatie van vakkundig flatpicken met lyrisch woordspel, worden zijn albums geprezen om hun emotionele kwaliteiten, hun eerlijkheid en de manier waarop ze contact maken met de luisteraar. Geïnspireerd door de verhalentraditie van folk en country muziek, brengt Hill een eigentijds element in deze traditionele vormen. Met meer dan 15 jaar ervaring, 4 albums en honderden uitvoeringen, heeft Hill een reputatie opgebouwd als een ingetogen, maar krachtige solo-artiest die een live-optreden neerzet dat emotioneel, politiek, soms boos maar bijna altijd zachtaardig en menselijk is.
Meer info: www.quietloner.com