Zaterdag 12 oktober: Tom Neven

      Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 12 oktober: Tom Neven
foto Saskia Stevens


Aanvangstijd: 20:30u
Kaarten: €15,00 in de voorverkoop (excl. adm.kosten), €18,00 aan de deur.

In de luwte van flitsende talentenjachten die doorgaans vluchtige roem opleveren, creëert de Brabantse singer-songwriter Tom Neven (35) zijn eigen universum met ontroerende, minimalistische muziek. Pers en publiek reageren unaniem lovend op zijn debuutplaat ‘Closer’ uit 2016. Het leverde hem inmiddels optredens op met A Balladeer en bij Radio 2. Ook mocht hij zijn tv-debuut maken bij VPRO’s Vrije Geluiden en stond hij in 2017 geprogrammeerd op het prestigieuze Naked Song festival in Eindhoven. ‘Closer’ is een persoonlijke plaat, die je zowel thuis als live in volle aandacht gekluisterd houdt. Dichterbij kan een muzikant niet komen.

Wat vindt de pers?

“Vanaf het eerste nummer breekt Tom Neven door je muur heen en raakt hij je met zijn gezongen verhalen”, vindt VPRO’s 3voor12. OOR strooide met loftuitingen: “Zijn songs zijn zonder uitzondering ingetogen, vrij van tierelantijnen en met zorg en aandacht vervaardigd. Deze plaat smeekt om een snel vervolg”. En Krenten uit de pop schreef: “Ik ben zielsveel gaan houden van dit album, dat wat mij betreft de buitenlandse concurrentie naar de kroon steekt”.

Hoe reageert het publiek?

Na alle lovende recensies over ‘Closer’ krijgt Tom Neven aanvragen uit alle delen van het land. Zowel van mensen die zijn album willen kopen, als van boekers die hem op een podium willen hebben.

Wat zegt Tom Neven zelf?

“Mijn doel was simpel: een album maken met mooie en eerlijke luisterliedjes. Het gaat me daarbij niet zozeer om de perfectie, maar puur om het juiste gevoel dat ik wil overbrengen. Via mijn muziek wil ik zo dichtbij mogelijk bij de luisteraars komen, alsof ik in hun huiskamer zit. En met ‘Closer’ is dat wat mij betreft goed gelukt”.

(tekst Hans van der Maas)