Concert Billy & Bloomfish gecanceld.

      Reacties uitgeschakeld voor Concert Billy & Bloomfish gecanceld.
Billy & Bloomfish (foto Bart Boodts)

Als gevolg van de maatregelen van de overheid i.v.m. het corona-virus, hebben we het concert moeten cancelen.

Billy & Bloomfish maken indruk met hun pure en rauwe, maar ook bloedstollend mooie harmonieuze stemmen én eigenwijs gitaarspel. Hun muziek put rijkelijk uit stromingen zoals roots, americana en blues met een vleugje country en southern soul. Een concert van dit tweetal is dan ook een belevenis in meervoud van samenzang en samenspel waar bovendien het plezier vanaf spat. Twee prachtige én krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee die je met hart en ziel meenemen op een muzikale trip. Hun instrumentarium bevat een tweetal bijzondere Chinese maangitaren, kortom een lust voor oog en oor.

Ze speelden ooit met de Blue(s) Angels en About Queens Of The Blues. Ze traden op als voorprogramma bij Bill Wyman’s Rhythm Kings. En dat is toch geen kleine naam om in de c.v. te vermelden. Jarenlang hebben Michiels en Vandenhoudt podia, kleedkamers en vervoer gedeeld. Uiteindelijk besloten ze als Billy & Bloomfish nummers op te nemen en releases uit te brengen.

Hun nieuwste CD heet ’Happy Incomplete’ en de titel alleen al vertelt het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’….