Concert a balladeer gecanceld.

      Reacties uitgeschakeld voor Concert a balladeer gecanceld.

Als gevolg van de maatregelen van de overheid i.v.m. het corona-virus, hebben we het concert moeten cancelen.

a balladeer was een band uit Amsterdam, maar is tegenwoordig het muzikale alter ego van zanger en liedjesschrijver Marinus de Goederen.

In het verleden won de band a balladeer de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp. Het tweede album Where Are You, Bambi Woods? leverde een Edison nominatie op en debuutsingle ‘Swim With Sam’ stond tien jaar in de Top 2000.

In februari 2010 verscheen de intieme singer-songwriterplaat Sorry, kid. onder de naam mr. a balladeer. Het laatste concert van gitarist Erik Meereboer was op 1 maart van dat jaar. Tijdens het optreden filmt het publiek in de Kleine Komedie beelden voor de Amerikaanse single ‘Oh, California’. In 2012 namen Marinus en Tijs I Can’t Keep Track of Each Fallen Robin op in de studio van producer Reyn Ouwehand.

Het album A Wolf at the Door verscheen 11 maart 2016 en werd voorafgegaan door de gelijknamige single. De tweede single is openingstrack ‘Incompatible’. Op de derde single ‘Mob Wife’ (2017) is Sarah Bettens van K’s Choice te horen. In oktober 2017 haalde a balladeer via crowdfunding in slechts drie dagen genoeg geld op voor zijn kerstalbum December. Het album bevat negen eigen liedjes. De videoclip voor ‘Let It Snow’ bestaat uit veertig jaar oud 8mm-filmmateriaal dat decennialang in een doos op zolder had gestaan.

Begin dit jaar verscheen Clutter, Volume 1 opgenomen in Mailmen Studio. In dezelfde studio namen ook Blaudzun, Janne Schra en Bertolf albums op. Marinus kreeg hulp van o.a. Peter Slager (BLØF), Simon Gitsels (VanVelzen, Solo) en de begeleidingsbands van Wende en Ilse DeLange. Het album wordt gemixt door de in Berlijn wonende Italiaan Maurizio Borgna. Borgna mixte eerder albums voor Sunday Sun, Loïs Lane en Unterwelten.