zaterdag 21 maart 2020: Little G. Weevil

      Reacties uitgeschakeld voor zaterdag 21 maart 2020: Little G. Weevil

Aanvangstijd: 20:30u
Kaarten: €15,00 in de voorverkoop (excl. adm.kosten), €18,00 aan de deur.

Little G Weevil (42) is een zeer gewaardeerd lid van de wereldwijde bluesgemeenschap. Hij is de solo-winnaar van de Blues Foundation’s International Blues Challenge in 2013 en is genomineerd voor de USA Blues Music Award, Blues Blast Music Award en USA Independent Blues Award. Hij bracht zes internationaal geprezen albums uit en toerde over de hele wereld.
Tijdens zijn reizen deelde hij het podium met legendarische muzikanten zoals Johnny Winter, de Neville Brothers, John Popper, Lee Oskar, Anson Funderburgh and the Rockets met Sam Myers, Denise Lasalle, Otis Taylor, Big Jack Johnson, Willie King, Ian Siegal en veel meer.
Gee groeide op in Boedapest, Hongarije. Hij vormde zijn eerste band in 1996 en begon vooral in Europese landen te toeren voordat hij in 2004 naar het zuiden van de Verenigde Staten verhuisde. Hij bracht tijd door in Birmingham, AL en Memphis, TN terwijl hij zich probeerde te vestigen op de lokale scène. Eindelijk kreeg hij zijn pauze met een gestage optreden in Beale Street in Memphis en begon zijn reputatie te groeien.
Zijn debuut solo-werk “Southern Experience” werd uitgebracht in 2008.

In 2013 behaalde Little G de eerste plaats van de International Blues Challenge (Memphis, TN) in de categorie solo. Hij werd ook bekroond als “Beste gitarist” in zijn categorie.

In 2014 werd Gee genomineerd voor de VS Blues Music Award “Acoustic Artist of the Year”.

“Weevil combineert blues met hiphop en rap en het resultaat is fantastisch!”, aldus de  Amerikaanse Blues-scène.

Discografie:

2018-  Back in Alabama (GeeWee)
2017-  Something Poppin` (Vizztone/XLNT)
2016 – Three Chords Too Many (XLNT)
2013 – Moving (Vizztone)
2012 – The Teaser (Apic)
2008 – Southern Experience (Apic)