zaterdag 15 februari 2020: Mercy John

      Reacties uitgeschakeld voor zaterdag 15 februari 2020: Mercy John

Aanvangstijd: 20:30u
Kaarten: €17,00 in de voorverkoop (excl. adm.kosten), €20,00 aan de deur.

Soms wordt er gesproken van het moeilijke tweede album. Op Let It Go Easy mag Mercy John dan misschien wel heel wat demonen van zich afschrijven, het album kwam er bijna vanzelf. Waar de Brabander rondom zijn eerste album This Ain’t New York al werd geroemd om zijn songschrijverschap toont Let It Go Easy maar eens te meer aan dat de diepste emoties vaak tot de meest indringende creaties leiden.

 “Ik geloof er niet zo in dat er albums zijn die je als artiest ‘moest’ schrijven, wel geloof ik in dat ‘Let It Go Easy’ een logisch muzikaal antwoord is op belangrijke vragen die op dat moment in mijn leven speelden. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden. Veel nummers beschrijven dat proces en dat heeft zijn mooie en minder mooie kanten vrees ik”, zegt John over de nieuwe songs.

“Het zijn de vocalen (en prachtige tweede stemmen) die deze plaat boven het gemiddelde songwriters doen uitstijgen

— Volkskrant (over ‘This Ain’t New York’)

Het uitvoerig bejubelde debuut This Ain’t New York opende vele deuren voor de nuchtere songwriter John, aka Mercy John. Zoals diverse grote festival optredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan, bleek de eindeloze energie en drive toch eindig te zijn en kwam de zanger zichzelf en al zijn angsten tegen. Het nieuwe album dat in februari 2019 uitkomt, is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, maar een album waarop wordt gezocht en soms ook gevonden.

De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. 

“Iets gemakkelijker loslaten, dat is iets wat ik nooit zo goed heb gekund. Maar misschien is het wel te leren. Het schrijven van ‘Let It Go Easy’ was in dat geval wel een mooie eerste stap. Let It Go Easy, probeer alles wat makkelijker te zien.”

Mercy John: gitaar/zang – Rolf Verbaant: gitaar – Kirstin Boersma: piano