Zaterdag 9 juni: Ember Swift, met gitarist Gabriel Beaudoin

9 juni 2018:    Ember Swift, met gitarist Gabriel Beaudoin

Sint-Jacobskapel
Aanvang; 20:30u.
Kaarten: €13 in de voorverkoop ( €16 aan de kassa  )

De Canadese kunstenaar Ember Swift is een internationaal tourende muzikant en songwriter en oprichter van het onafhankelijke label Few’ll Ignite Sound. Oorspronkelijk uit Toronto, heeft ze de afgelopen jaren haar thuisbasis in de magnetische stad Beijing, China. Nog steeds af en toe op tournee in Canada, de VS en Australië (en altijd hopend terug te keren voor haar derde tournee in Nieuw-Caledonië ~ Frans eiland in de Stille Oceaan), reizen zij en haar band regelmatig rond in China voor festivals en evenementen.
Ze heeft 12 albums en 1 dvd-project uitgebracht sinds 1996 en heeft nog steeds een trouwe fanbase over vele nationale grenzen heen. Haar nieuwe album ‘Sticks & Stones’, uitgebracht in januari 2017, is een verzameling van drie muziekcategorieën: ‘Liedjes voor volwassenen’, ‘Liederen voor kinderen’ en ‘Liedjes voor volwassenen met kinderen’. Het is haar eerste release in 5 jaar en markeert een belangrijke overgang in Ember’s identiteit van niet alleen een indrukwekkende muzikale en literaire kunstenaar, maar ook een trotse ouder.
Wonen in Beijing en de tijd genomen hebbend om Mandarijn Chinees te leren, zich onder te dompelen in de Chinese cultuur, en om een ​​oeuvre te ontwikkelen met niet alleen de taal maar ook verschillende muzikale elementen die indicatief zijn voor Azië (zoals het opnemen van erhu in haar band , een traditioneel Chinees instrument, en het regelmatig gebruik maken van harmonieën in kwarten), is Ember Swift een kunstenaar die twee culturen overbrugt en een toekomstig doel vertegenwoordigt om te zien hoe Oost en West verbonden worden, in harmonie en wederzijds begrip.
Zoals typerend voor alle Ember Swift-materiaal, bestaat haar nieuwe oeuvre uit verschillende stijlen, variërend van pop tot jazz, funk tot klezmer, R & B tot rock. Wat dit allemaal bijeen houdt, is de onmiskenbare soepele jazz-zang en sociopolitieke humor van Ember.

gitarist Gabriel Beaudoin

Gabriel Beaudoin is een Frans-Canadees muzikant uit Quebec. Met een graad in Jazz Studies en een MA in Music Performance van de University van Toronto. Hij bracht 3 jaar door als professioneel cruise schip muzikant en verhuisde in 2012 naar China. Gabriel trad o.a. op in TV-programma’s als ‘China Star’, ‘I Am A Singer’ en ‘China Hero’.