Vrijdag 6 september: Leonie Meijer

      Reacties uitgeschakeld voor Vrijdag 6 september: Leonie Meijer

Aanvangstijd: 20:30u
Kaarten: €17,00 in de voorverkoop (excl. adm.kosten), €20,00 aan de deur.

Dit concert is uitverkocht!!

LEONIE MEIJER

In Rotterdam geboren (1985) en in Bleiswijk opgegroeid: muziek speelde altijd een belangrijke rol in Leonie’s leven. Na studies aan de Academie voor Lichte Muziek en het Conservatorium van Amsterdam, kreeg Leonie in 2011 nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland.
In datzelfde jaar verscheen haar debuutalbum ‘Los’, gevolgd door haar tweede Nederlandstalige album
‘Luister maar’ (2013), geproduceerd door Daniel Gibson waarmee Leonie een hechte schrijversband
ontwikkelde. Een muzikale klik die al jaren standhoudt.
Sinds 2014 is Leonie Meijer ook in het theater te vinden. Het eerste solo programma “Luister Maar Live” liet niet alleen bij haar fans een verpletterende indruk achter, maar ook bij de theaterdirecties en critici, waardoor er in 2015 een vervolg kwam: “Naked” met daarbij een nieuw album: “The Naked Sessions”. Het theaterprogramma “Naked” ging in 2016 in reprise, en na een kleine 100 voorstellingen startte Leonie in het najaar van 2017 met haar derde nieuwe theatershow ‘Hier’, die in het najaar van 2018 in reprise ging. Alle theatershows zijn geregisseerd door Bavo Galama.
In 2017 bracht ze in samenwerking met M.A.R.S. Worldwide voor het eerst een Engelstalig album uit,
getiteld ‘NJ 123’ op haar eigen platenlabel Frederick Records. Voor dit album reisde ze o.a. naar Amerika om te schrijven en ging ze met co-producer Ton Snijders en arrangeur Sebastiaan Koolhoven naar Praag om met ‘The City of Prague Philharmonic Orchestra’ de nieuwe nummers van live orkest te voorzien.
Inmiddels is het bijna tien jaar na haar doorbraak bij het grote publiek, en gaat de zangeres in haar
inmiddels alweer vierde theaterprogramma Perfect Solitude met fantastisch en nieuw materiaal in op de kracht en schoonheid van alleen zijn. De zoektocht naar de essentie van muziek bracht Leonie de afgelopen jaren tot samenwerkingen met uiteenlopende musici en componisten uit verschillende muziekgenres. Echter, de drang om haar eigen muzikale authenticiteit te ontdekken werd steeds groter. Overtuigd van het feit dat de werkelijke drijfveren om te zingen en componeren diep van binnen geworteld zijn, besloot Meijer zich een periode terug te trekken en te bezinnen. Muziek componeren met zo min mogelijk bemoeienis van de buitenwereld. Dit leidde tot een confrontatie met oorverdovende stilte, verrassende ontdekkingen en uiteindelijk een aantal prachtige nieuwe songs. Eén ding wordt duidelijk; als je écht bereid bent om even op jezelf teruggeworpen te worden, valt er een wereld van schoonheid te ontdekken.
Perfect Solitude is vanaf eind september 2019 in de theaters door heel Nederland te zien.